Търсене

Вечерен дъх на рози

Актуализирано: 30 Юли 2019

Чувал съм, от по-стари хора, следната приказка :"...когато Господ искал да си почине на седмия ден от създаването на света, той полегнал между две планини и създал рая на земята - казанлъшката розова долина..."

Изпълнена със история, природни забележителности и богатства, горно-тракийската низина се определя, като рай от много пътуващи и преминаващи хора. В днешно време, най-разпознаваемия символ на долината е розата. А съпътстващите ритуали, по събирането й, дестилирането й , и образуването на най-ценния международно признат и търсен продукт - розовото масло, са световна атракция, която привлича хиляди туристи всяка година по време на фестивала на розата.

Тези дадености, културата и десетките пластове наслоявана история, съвсем естествено обуславят изграждането и развиването на различни културно-исторически комплекси. В един такъв, а може би и най-добре изградения, с най-високи стандарти на качество и вкус, имахме честа и удоволствието да заснемем на 20 - юли, радостното събитие на Георги и Дарина Гиневи.

Разположението на комплекса в полите на Стара Планина предразполагаше гостите и екипа отразяващ събитието, за една прохладна вечер изпълнена с емоции и дъх на рози.

Работейки като розоварна при основаването си, комплекс "Дамасцена" се превръща в културно-развлекателен туристически център, като основен акцент на интериора и екстериора е именно розата.

Сватбата беше планирана на открито, като за да се застраховат от изменчивото юлско време, младоженците и домакините на събитието, бяха разпънали огромна шатра, под която стояха прекрасно аранжираните маси.

Основен акцент в украсата на масите и столовете беше розата. Гостите имаха възможността да се насладят на различни видове рози, добре балансирани, като цветова гама, елегантно поднесени и стилизирани на масите за гости.

Докато повечето приятели на младата двойка ги очакваха, наслаждавайки се освежаващите напитки и хапки от "Уелкъм Дринк" (буквално преведено "Приветстващи питиета", но навлязло широко в разговорната му форма на английски - б.а.) ние се забавлявахме, като правихме тяхната фотосесия из чудните съоръжения на комплекс "Дамасцена"

Разбира се, няма да издаваме, какво има там или какво сме заснели. Ще имате тази възможност след време . Просто следете редовно нашия уеб сайт, фейсбук и в останалите социални мрежи.

Ритуалът по подписването на гражданския брак се проведе в една прекрасна сенчеста градина, в която акцента отново бяха розите и лозите. Нещо много характерно за нашия край. Георги и Дарина продължаваха да излъчват радост и позитивизъм и зареждаха нас с тези така светли чувства.

Слънцето бавно се спускаше над долината и наставаше вечерта, в която ние всичките очаквахме страхотния купон, който ни предстоеше. Но даже и не подозирахме, що за изненади ще има. И кои ще бъдат наши ВИП гости.

Не можем да не отбележим и професионалното отношение на фотографа Йонко Русев, който с настроение и афинитет към добрата снимка, сме сигурни, че е успял да постигне забележителни резултати.

С настъпването на вечерта и зареждането на гостите с настроение, забавата вървеше с пълна сила. Основните действащи лица : булката и младоженецът, подържаха постоянно високо ниво на танцувално изкуство, а техните гости не спираха да им подражават.

Тъкмо бяха изминали първите два часа от събитието, публиката беше загряла и точно тогава всичко утихна. Музиката рязко смени своята тоналност, а за гостите се създаде усещането че пътуват в асансьор до 65 етаж на сградата Куала Лумпур в Тайван. Това накара повечето от тях да насядат по масите и да си разменят заслужени наздравици. Но предстоеше нещо, което щеше рязко да вдигне градусите на настроение и усещането за сватбата, като светско събитие. На сцената се появиха Ку-ку бенд. В почти пълния си състав, и с основните водещи лица на оркестъра.

Това предвещаваше няколко часа изпълнения на живо на най-обичаните им хитове и музика, както и много танци.

Публиката беше екзалтирана и изобщо не искаше това да спира.

Но както гласи една народна поговорка : ..."всяко хубаво нещо си има своя край..." така и изпълнението на най-опитните музиканти на републиката приключи и остави в гостите едно особено чувство за принадлежност към нещо паметно, което се е случило. Сватбата на Георги и Дарина!

В центъра на рая, в долината на розите и тракийските царе, двама млади лъчезарни души си скрепиха взаемотношенията в свещен съюз, като си дадоха обед да се обичат и винаги да се уповават един на друг. А розата, като символ на тяхната връзка и съюз, най-вероятно беше избрана не случайно, защото тя е царицата на цветята. И тяхната любов ще бъде такава - царствена и красива... Пожелаваме им го...

А вие скоро може да видите акценти от това събитие на нашия уеб сайт и в социалните мрежи. Не спирайте да следите. До скоро.

223 преглеждания0 коментари

видеозаснемане пловдив стара загора бургас студиоспотлайт,studiospotlight,studio,spotlight,videozasnemane,видеозаснемане,видеооператор,videooperator,vifor,вифор,bulka,булка,video,видео,видеооператор kazanlak,казанлък,svatba,сватба,vifor video,вифор видео,
love-story,wedding,въздушно видео,дрон,dji,www.studiospotlight.net,studiospotlight,Ярослав Ковачев,spotlight,studio,Мидалидаре видеооператор,Кърджали,видеооператор Аглика палас,Зорница,Поморие ,видеооператор СтараЗагора,

казанлък,софия,видеооператор пловдив,видеооператор бургас,варна,сватбено видео,видео продукция,

Сватебни видеографи Казанлък, видеооператор България. ... Видеограф Yaroslav Kovachev, Казанлък, България 

Казанлък,Сватбена кинематография и комерсиално видеозаснемане. Информация и цени завидеозаснемане в София и страната. Видеограф за вашето тържество,Видеозаснемане, заснемане, фото услуги, постпродукция, рекламни клипове, заснемане на сватби, видеозаснемане на семейни и фирмени тържества,Видеозаснемане на семейни и корпоративни събития за цялата страна . Над 15 Години Опит. Индивидуален Подход. Видео заснемане. Лична Консултация. Качествено Оборудване. Услуги: видеозаснемане, видео за сватба, сватбено видео,Видеозаснемане FULL HD и 4К. Видео и фото услуги в София и страната. Видеозанемане на сватби, рекламни клипове, музикални клипове, фирмени

  • Wix Facebook page
  • Vimeo sociale Icône
  • Icône sociale YouTube

© 2018 Spotlight studio

®

Казанлък / Стара Загора / България / +359 896842190