top of page
Търсене

Седем неща, който трябва да знаете когато избирате сватбените си цветове

Актуализирано: 31.07.2019 г.

От Йен Глантц


Източник : https://www.brides.com/story/tips-for-choosing-wedding-color-palette
Определянето и избирането на Вашите сватбени цветове може да ви се струва лесна и бърза задача, особено ако това е едно от първите декоративни решения, които вземате. Това може да определи: от вида и чувството на вашата булченска стая, до поканите за сватбата. За това, преди да започнете да избирате каква цветна компилация да направите или да определяте цветната тема на сватбата, ето седем неща, в които трябва да сте сигурни, когато решавате Вашите сватбени цветове.


Кога ще използваш тези цветове?


Започнете с това, като решите, кога ще използвате тези цветове. Те ще бъдат ли основна част от вашата декорация или просто ще бъдат вторичен цвят, който ще използвате за избор на салфетките и други аксесоари на масата.


Сезонът


В зависимост от това в какъв сезон е вашата сватба, Вие може да искате да възпроизведете тема или да изберете цвят, който е подразбиращ се. Есенните сватби например, се правят с повече ярки цветове, от колкото всъщност има в сезона, като тъмно червено или оранжево, докато за пролетните сватби много често се използват по светла палитра от тонове.


Локация


Всичко може да се промени, когато вземем в предвид локацията. Например, ако имате плажна сватбена дестинация по средата на зимата и понеже вашето тържество е в студени месеци, опцията за студена цветна палитра за ледено синьо и зелено, може би няма да се свърже добре с вашия Ямайски сърф фон. Помислете за натуралния естетически вид на мястото, което сте избрали за вашия голям ден, и цветова палитра, която ще Ви кара да се чувствате безкрайно и естествено през деня.


Към какво настроение сте се прицелили


Планирате ли сватба, която да бъде интимна и която можете да почуствате. Може би трябва да опитате със светли и топли цветове, като по този начин усещането става сякаш си навън и се зареждаш с настроение.


Проверете цветовия кръг


Ако не сте сигурни какви цветове да изберете, погледнете в цветовия кръг за вдъхновение. Така ще може да видите, кои цветове си пасват заедно и кои могат да ти избодат очите.


Решете кое е по-важно


Ако сте непреклонен към това да имате букет от жълти цветя и концентрични кръгове с жълти цветя, Вие трябва да започнете с това решение да планирате останалите Ваши цветове или декорации, около това което е най-важно за Вас.


Направете го с любов


Пробвайте се да не се натоварвате с мисълта, че трябва да осмисляте всеки път решението си за цветовете. Вместо това изберете един или два цвята, на които най-много симпатизирате и ги съчетавайте, така както го чувствате.

50 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

댓글


bottom of page