top of page
Търсене
  • Снимка на автораЯрослав Ковачев

Каква тема да избера за моята сватба?

Актуализирано: 6.10.2021 г.

Бракът, най -щастливият ден в живота ви. За да се уверите, че е както във вашето въображение, ето селекция от вдъхновяващи сватбени теми.

Независимо дали сте по -класически, бохемски, романтична или оригинална, организацията на темата на вашата сватба не може да бъде импровизирана. Но как да изберем?


КАК ДА ИЗБЕРЕМ ТЕМА ЗА НАШАТА СВАТБА?

За да изберете темата на вашата сватба, бъдете вдъхновени от това което харесвате, миг от живота си, от срещата с вашата половинка, от бъдещия ви меден месец или стил или епоха която ви допада ... Защото преди всичко това трябва да ви прави щастливи и да представи вас. За да се запасите с идеи, сватбените блогове и социалните мрежи са пълни с предложения. Но внимавайте да не направите твърде сложен или смел избор.


Какви цветове да изберете за нашата тема?

Бракът е един ден за празнуване, затова се фокусираме класически върху весели, меки и напудрени тонове. Съществуват безкрайни възможности. За бляскава и джазова сватба, защо не пробвате бялото и черното? Искате ли по -селска и слънчева атмосфера? Помислете за смесване на бяло с жълто, екрю, бледо розово или дори зелено. Повече чушки?

Основното е да хармонизирате цветовете помежду си и за да избегнете грешки, прочете за символиката на цветовете. Можете също така да въведете малки цветни щрихи в менютата, централната част на масата , салфетките ...

И накрая, знайте, че създаването на табло за настроение е добро решение да видите нещата по -ясно.


Как да украсите сватбената си зала според нейната тема?

Задължително за сватби, флоралната аранжировка без която трудно бихме се справили. Централни елементи, окачвания, гирлянди, букети, разпръснати из залата и по масите, свежи или сухи цветя надничащи от всякъде.

Друг съществен елемент е светлината. В допълнение към традиционните чаени свещи и свещи, закачете букет от китайски фенери или огромен полилей за уау ефект. Добра идея за презненство на открито.

За успешна декорация на стаята смесете форми, цветове, размери и материали. Накратко, играйте с контрасти, като същевременно всичко остава в унисон.



БЯЛА СВАТБЕНА ТЕМА


източник:

www.elle.fr

https://www.elle.fr/Mariage/Mariage-de-A-a-Z/Theme-de-mariage




В навечерието на горещото лято почерпихме вдъхновение от тези малки плодове, които са любими на вкус не само на децата, но и на възрастните – ягодите. Толкова сладки, сочни и в ярки цветове, те са прекрасен акцент във всяка сватбена декорация. Ще ви покажем как ние си представяме темата “Ягодово изкушение” до последния детайл и ще се опитаме да ви вдъхновим!

Можете да добавите малките сладостници почти навсякъде – като започнете от поканите, картите с разпрелението на гостите, върху сватбената торта, дори и в булчинския букет!

Цветове и настроение

Три са основните цвята, които трябва да използвате в декора на ягодовата сватба – червено, зелено и бяло, както и всички техни нюанси. Естествено можете да ги включите към почти всичко – бижутата, жартиера, обувките, декорацията от цветя, напитките и сладките изкушения. Направете така, че любимите ви детайли да бъдат в нюансите на сладките ягоди и всичко ще мирише на лято!



Флористика

Някои ситни плодове, като касис и къпини са вече добре познати на флористите, но ягодите са нещо ново. И толкова по-добре – букета на булката и тези на шаферките, бутониероте на младоженеца и неговите приятели, биха били уникални сами по себе си, ако ги добавите. За самите цветя заложете на белия цвят – рози, божури. Така допълнително ще подчертаете ягодовата тема и ще позволите нюансите на червеното да изпъкнат още повече.



С формата на ягодка

Подчертайте ягодовото изкушение, като прибавите повече изображения на малките плодове, към визията на булката, младоженеца и гостите. При булката, червени обувки, малка ягода в косата или украшение на шията, биха били напълно достатъчни. Шаферките задължително трябва да бъдат в червени рокли, а най-близките приятели на младоженеца със зелени ризи, например. А можете да заложите и само на вратовръзките. Тук изборът е ваш.


Декорация

Не знаем дали можете да си представите красотата на празнична маса украсена централно със свежи ягоди! Ако обаче сте почитатели на по-класическата визия заложете на комбинацията от бели и червени цветя. Към табелките с имената на гостите можете да добавите красиви стилизирани, а защо не и ръчно нарисувани ягодови изображения. Но едно е сигруно, подаръците към вашите гости трябва да бъдат буркани с домашно ягодово сладко. Определено няма две мнения по въпроса.



За да създадете ягодова сватбена тема, освен на сочните плодове, трябва да заложите и на цветови комбинации и ярки акценти. Не забравяйте само, че подготовката на сватбата трябва да е свързана с много положителни емоции и смях. Затова препоръчваме да започнете с дегустация на сортовете ягоди, с цел лятно и добро настроение 🙂

Снимки – Pinterest.


източник:

www.bridalidol.bg


ПРОДЪЛЖАВАМЕ РАЗВИТИЕТО НА ТЕМАТА

Очаквайте още предложения и снимки!

357 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page