top of page
Търсене

Сватбените обувки : съвети, трикове и как да изберем правилния чифт 

Източник : https://www.easyweddings.com.au/articles/wedding-shoes-tips-tricks-and-how-to-pick-the-perfect-pair/

Правилната обувка може да е завършека на вашия страхотен изглед, и докато вашите сватбени обувки са може би последното нещо, което ще изберете, те могат да са много важен фактор във вашия сватбен вид. За това трябва да изберете нещо което не е само страхотно, но и пасва на вашите нужди и изисквания.

Стилът на сватбената обувка, която избирате, може да е повлияна от стилът на вашата дреха, дължината на полата, вашият ръст и фигура, и дали ще ви е удобно да носите токчета през целия ден. Ето няколко фактора, който трябва да имате в предвид, когато избирате сватбените си обувки.


Ако може да видите обувките си...

Ако краката Ви се виждат, когато носите сватбената си рокля, трябва да намерите обувки, които ще си пасват добре на цялостния Ви изглед. Първото нещо, което трябва да определите, е стилът на вашата рокля и стилът на вашите обувки да съвпадат пропорционално на роклята и фигурата, която имате. Например, ако роклята ви е свободно пусната и с дължина под колената (tea-lenght), тънките токчета или отворена обувка с ток ще си паснат идеално.

Ако искате да съчетаете перфектно обувките си с вашата рокля, добре е да вземете със себе си роклята или парче тъкан от нея, когато отивате на пазар за обувките. Ако не можете да ги съчетаете цветовете точно, пробвайте комбинация с мотив от роклята или някакво съпътстващо украшение, което притежавате. Ако това Ви създава трудности, винаги може да вземете готовите обувки и да помолите дизайнера на роклята да измисли вариант, с който да покриете готовите обувки.


Ако не можете да видите обувките си....


Ако никой няма да ви вижда краката, варианта е че никой няма да се интересува дали цвета на обувките ви, съвпада с цвета на роклята ви. Това означава че имате възможността за нещо практично и удобно, вместо да сте задължени да носите нещо, което перфектно съвпада с вашата визия, но пък е некомфортно за дълъг период от време.

Като казвам това, най-сигурния избор е поне да изберете обувка, която няма да се набива на очи твърде много, дори да се види в определен момент. Цветове като : телесен и неговите разновидности, слонова кост, бяло и дори пастелни сенки на розово, лавандула и бебешко синьо са сигурен избор. Все пак, ако не сте големи фенове на танцуването цяла вечер и вероятността никой да не види краката ви цяла вечер е много голяма, винаги може да изберете чифт удобни токчета, еспадрили или ниски обувки в цвят, който желаете.

Ако искате да изберете цветни



Ако искате да прибавите усещане за цвят за да полирате тържественото си излъчване, добър начин за това е да съчетаете нов цвят с вашите обувки. Много булки използват своите обувки за да спазят максимата за такива събития, да носят "нещо синьо....", но има и много други цветове, от които може да избирате.

Може да изберете цвят, който съвпада с вашите цветя или с тоалетите на шаферките, или дори може да изберете цвят, който кореспондира с цялата тема на сватбата. Металическите цветове като злато, сребро, розово, златно, мед, може да имат страхотен визуален ефект, когато контрастира срещу бялото. Също така ще добавите много елегантен и бляскав елемент към вашето излъчване.

Високи токове срещу ниски обувки? Вечният дебат...


Това изцяло зависи от вас и трябва да се има в предвид няколко фактора. Първо, удобно ли се чувствате на високи обувки? Ще имате ли нормална и традиционна сватба или ще се жените на плажа? Искате да изглеждате по висока или искате да добавите допълнително височина? Принципно и двата стила обувки пасват винаги, и ако чифт високи обувки изглеждат невероятно секси, съчетано с прилепнала рокля, то чифт сандали, украсени с бижута, могат да се съчетаят с прилепнала гръцки стил рокля към тялото.

Ако искате да удължите краката си

Булки с къси крака трябва да избягват обувки, които имат каишка около глезена, особено, ако каишката се пада ниско. Този стил обувки ще направи кракът ви да изглежда още по къс. Високи обувки между 2-3 инча винаги ще добави допълнително височина към ръста ви.

Просто запомнете, въпреки че ще се опитвате да се извисите с по-високи обувки, за допълнителна височина, ако не са правилните за вас просто ще се сдобиете с уморени и наранени крака.

Ако сте висока и не се интересувате от увеличаване на височината си, красиво украсените равни обувки са чудесен избор. Все пак, ако не искате да носите равни обувки, ниския ток или котешкия такъв, ще ви даде нужното излъчване, без да добавяте прекалено много височина.

Факторът шаферки


Ако сте избрали обувки за своите шаферки вместо да им позволите да носят нещо, което вече имат, може да се допитате до тях, как се чувстват и дали са им удобни, за да знаете дали сте направили правилния избор. Ако се притеснявате, че до вечерта няма да се чувстват добре с вашия избор, поговорете с тях и чуйте тяхното мнение.

Просто решение? Помолете ги да донесат чифт собствени удобни токчета или плоски обувки, за да може те да ги сменят след като формалностите и снимките приключат.

Съвети и трикове

Носете обувките си преди сватбения ден. Не ги носете за първи път във вашия голям ден. Това е рецепта за много проблеми. Вместо това упражнявайте се, като походите няколко пъти с тях или просто ги поносите.
Вземете си резервен чифт и го сложете под булченската маса
Пригответе си пакет с необходимите неща за евентуални рани или проблеми : лепенки, масажиращ гел и др. Винаги ще влязат в употреба след много танци.
Ако може вземете си сватбената рокля със вас, когато избирате сватбените си обувки. Ако това не е възможно, вземете парче плат от нея. Това е особено полезно за булки които искат да сравняват цветовете.
Ако не можете да намерите точния модел обувки, помислете дали да не поръчате да ви изработят специално такива.
Ако нямате, вземете си обувалка, за да ги обувате по лесно.
Ако си поръчвате рокля по вашите размери. Ще трябва да си купите обувките предварително. Това е наложително, защото шивачът ще трябва да вземе дължините на роклята според това какви ще са вашите размери с обувките.


И накрая най-важното, изборът на сватбената обувка е въпрос на лично предпочитание, но не пропускайте фактора комфорт в уравнението, и бъдете сигурни, че ще се спрете на модела обувка, който ще носите с удоволствие.

33 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page